Thursday, February 26, 2009

C TeDA PerAsaaN..

Thursday, February 26, 2009
salam..
kengkwan yang sudi baca Blok saya nei..
hari nei nak kongsi ceta c teda perasaan boleh tak..

-----------------------------------------------

hari nie kami g makan sama2..hehehe..
kira okey juak lahh..hari nie aku ndak udah malu2 cam besa..
aku udah beranikan diri ...
okey juak lah..kami makan jam 2.45 udah..lambatkan..
mayber dia target time teda owang kot..wakwakkwa..
"mana2 Lah"

aku makan.....
"Nasi LemaK + Ayam GoReng + TeMpe"
dia plak makan "Coto Makassar"
---------------------------------------------------------------------------

masa makan nei...
ada plak kejadian yang lucu berlaku...
time2 aku makan ayam tue..tiba2 terpelanting plak ayamku jatuh dari piring..
so aku diam2 jak ar.."malu Siot"
c Teda Perasaan Cakap" dah terlalu lapar kah...
malunyer aku..walaupun aku wat dek jak..
pastue aku ketawa besar ar..bab ayam jatuh pastue malunya lah..
mau control Macho lah konon tue..ndak menjadi prenzs....
abes jak makan..kami storie2 lagi sampai jam 4.30..kira best gak ar..
memang comel jugak lah dia..
wkakwkakakkakkwkakwkakwkakw.........
-------------------------------------------------------------------------------

pastue kami pun balik lah..masa balik tue..
lagi lah pelik..ada plak kami berjalan ala2 perbarisan nei..
aku di depan dia di belakang..
nak bercakap pun susah.."CinTa IsLamiC " kot..
ataupun aku nei getek suka tengok Menda laen..
tue yang dia takut...wkawkakwkakwka

mana2 lah..teda pun sampai tahap cam tue...

hari nei memang gembira lah...
'heppy for hari nei jak"
harap2 kegembiraan sentiasa bersamaku..amin..

Wednesday, February 25, 2009

BOLA OH BOLA...

Wednesday, February 25, 2009





salam...

nak kongsi pasal bola plak..
lelaki nei masing2 ada Club Masing2 tau nak di sokong...
penat ler nak bergaduh2 nei..kadang2 saiko juak tue..<mana tak nya....

Manchester United
(Ancoi,Roslan,Yen dan YusDI)

LiVerPoL
(Jali,RoNi,dan NizaM)

JuVenTus
(En FaHmi Ler)

ChelSea
(SaRip dan Daus)..

so apa lagie..asik nak gaduh jer ar..

masuk nei dah dua malam ler berjaga sampai pagii tengok bola jer..
penat ler tengok bola..tapi best gak..bila lagi kan..
penatnyer layan bola..

Tuesday, February 24, 2009

KiSaH HidUp GuA.........

Tuesday, February 24, 2009
salam................................
hai kengkawan ...dan lama saya tak ceta pasal hati dan perasaan kan...
hari nei nak ceta pasal bekas Ex-GF saya lah...
tak jadi lah plka...cam ndak best jak nak Ngungkit keS lamA..nanti Kang jadi ndak best lagie..
kita cita pasal c Teda PerasaaN ler..ok..

C teDa Perasaan..
nei Budak pelik bha..dalam pemikiran aku dah lama cakap ndak mau layan lah udah budak nei..tapi kalo aku wat cam tue macam aku kalah plak..kalo daia cakap tolak cinta aku takper lah kan..at least kami boleh jadi kawan...
tapi kadang2 aku macma sakit hati juak lah..kenapa boleh jadi cam tue kan..dah lama aku usaha teda2 juak nei hasilnya..<<<>>>

so ada satu hari tue aku dah padam dah nO c Teda Perasaan nei..nanti kalo ada mesti aku kan meseJ dia kan..so aku padam lah..bagi mengelak diri Konon ....tapi tangan gatall juga..pi juga YM ngan Dia..Ndak Serik Bha..wkakwakkwa..

yelah ndak baek juga kita memutuskan pertaliann kan..
mana tau dia mau kwan ngan aku Ikhlas plak Tue..aku plak YanG ndak Ikhlas..mentang2 lah dia tolak cintaku..trus plak aku tolak ketepi..jahatkan kalo cam tue..huhuhuh..

so semalam..MALAM"...first time c teda Perasaan MSG tue..aku terlupa plak..yang petang tue aku ada ajak dia makan berger..so aku wat deK jer ar..tau lah dia tue mana lah mau kuar makan ngan aku udah..so aku pun wat2 lupa lah..so datang lah mSg.."BERGER PENIPU"...
dia msg cam tue ar..aku ketawa ar..yakan..lupa plak..

so pastue aku msg ar guna HP member..Kedit abis date Bos....so balas dalam 2 msg pastue aku dah tak balas pun..malu kita HP member..so paham2 jak ar..

so skunk nei ada udah balik lah no c teda PerasaaNNnn..
Jodoh KaMI Kot..<<
apa2pun..best kawna ngan dia..ndak burink..i like It..

nanti aku ceta lagi ya........................
...................................................................................................................................

Sunday, February 22, 2009

SoWie KeNGkAwAn...

Sunday, February 22, 2009
KaWaN KaPaL SeLaMaNya..



salam..
sowie lah kepada kawan2 yang mengikuti perkembangan Blok saya nei..takder stowie kan...hari nei saya nak stowie ar..ok..;;;<>..

------------------------------------------------------------------------

aku indu ngan kawan2 aku yang dulu..
first aku ceta pasal Pem K..

PEM...
kawan aku yang berisi..dan selalu jadi bantal peluk aku ar..(JaNgan SaLAh AnGGaP K) dia nie kwan aku ntah apa2 jak..tapi dia juga yang paling paham aku ar..sayang aku ngan dia nei.. nasip jak ndak kami terBEr Cinta..kalo ndak Romantik kami nei..wakwkak..<<<>> dia nei yang paling paham aku ar..tapi ndak suma dia tau ar..nasep baek dia udah tau udah..so ndak lah aku rasa bersalah ngan dia.. comel udah dia nei skunkk..boleh2 lah..wakwkakwa..
--------------------------------------------------------------------------
SKunK C Umai

UMAI..
dia nei sorang yang Gila2 ckit..kadang2 matang,kadang2 mcam budak2 jak.. dia suka nangis..dan suka wat lawak lah..aku indu ngan lawak dia neii..ada2 jak dia mau wat asalkan kami ketawa...Indu ar ngan dia.. harap2 dia cepat matang..dan saya rsa dia nei yang duluan kawin antara kami suma....wakwkakwa..
----------------------------------------------------------------------------
SKunK C SYA ..

SYA..
dia nei lawa gak..lawa lagie adik dia ar..comel siot..macm2 lah..wkakwa.. tapi dia nei ntah pi mana udah..owang msg bukan dia pandai msg..wat bODO jer.. dah lah dia yang sllau nangis masa kami berpisah..skunk ntah pi mana udah.. tapi still sayang dia ar..

-------------------------------------------------------------------------------
SkuNk C ALin Ar..

ALIN..
yang nei lagie best..dia nei kan ada tahi LALAt..lawa tau..sebut jer pasal menda tue..dia akan marah dan takkan layan sapa2 pun sampai bila2..kecuali aku jak ar..bab aku dia sayang..
kalo aku tegur menda tue dia cuma marah sekejap jak ngan aku...dia sayang koT.. dia lah wanita pertama Meragut kesuciAan Ku<<<>> tapi dia nei pun sengal juak kadang2..cuma best ar..KAmpung.... suka sangat pakai selipar macam NeneK aku Pakai..

-------------------------------------------------------------------------
SkuNK C SarIp

SARIP..
Skunk Nei dia tengah Extend..so temankan dia ar sampai habis.... dia nei suka gaduh juga..tapi dulu alim..ntah berubah udah...kena kejutan budaya kot.. kira dia nei ntah macam mana nak explain..boleh lah..boleh di bawa bertumbuk...suka sangat nak bergaduh kan..
-----------------------------------------------------------------------------------------------

SkuNk C BahaR..

BaHAr..
kawan aku nei kesian..sama juak macam c sarip..dulu Alim..skunk dah terbalik.. dia best lah penyayang owangnya..suka ambil berat sal kawan2..dia menangis tue masa aku tinggalkan dia..sayang nagnC Bahar nei.... dia jadi geng kami dan mula jadi kilik2 masa tahun 3..ada2 jak dia mau ikut..ciann dia dah ndak alim..tapi still baek lah..

------------------------------------------------
SkuNK C OCie..

OCIE..
nei adik ku neii.senteng2 juga..kalo bercakap kuat orr..
skunk dia bek udah..ndak udah mau bercakap kuat2..besalah manusia akan berubah kalo dapat jodoh yang abek kan..
pembising nei..tapi still best ar..
---------------------------------------------------------------------------------
SkuNk Aku Plak...

ANCoI..

aku sowang yang peramah.. HappY Go Lucky.. Suka PendaM PerasaaN.. GEloJoh dan SuKa Panik.. yang Lean2 tue Lu pikir lah Sendiri..

Wednesday, February 18, 2009

TiTik NoKtaH..

Wednesday, February 18, 2009
salam....
hai kengkawan yang masih sudi baca blok Eden nei..tima kasih banyak2 ya..
tanpa anda sapalah saya..wakwkakwa..

-------------------------------------------------------------------
jom kita start storie nei...
kita ceta pasal c teda perasaan nei lah...
upanya dia memang teda perasaan lansung..so jawapannya HAMPA lah..
Begitulah bak kata pepatah
"MencintaI tak semestiNya MemilIki"
memang betul juga lah..ayat tue..ngam ngan saya..
tapi takper ar..janji saya masih boleh terima kan..tak lah jauh sangat saya kecewa kan..aalala
3 tahun jer minat dia..pastue baru berubah kan..bukan Nasip opsss salah..
"NaseP BadaN"....

Mayber Pasnei c Teda Perasaan Hanya TinGgal Kenangan..
masih jauh lagi perjalanan ini yang harus aku tempuhi..kang..kang..

-------------------------------------------------------------

Takper ar..tue ceta sedey kan..kita lupakan lah..

nei sekadar gambar hiasan semata-mata..
wakwakwkakwa..

Love,PeacE and ResPect

Tuesday, February 17, 2009

HaRi Ini...

Tuesday, February 17, 2009
salam..
hari ini..entah macm tak wat apa2 jer..asik layan movie jak..layan DraGon BaLL..and Layan Drama Japanese "StanD Up"......

Hari Ini mesej SekeJap Jak Ngan C"Teda Perasaan"..alalalala..
minta kirim beli Magie jak..wkakwa..saja jak tue..Magie Kat Umah banyak lahie..baru jak kan beli semalam..tapi ini teknik jak...minta dia belikan magie..pastue dia mesti pas kat aku juak kan..

so boleh jumpa lah...wakwkawkakka.."Teknik Jak"

------------------------------------------------------------------------------------

habis menonton hari ini..petang G main Futsal..
main futsal best gak..tapi Tiba2 kawan saya Syarif Bad Mood Plak..dia nak pukul plak budak Tahun 1 tue..cian budak tue..tapi bagi settle jak ar..
"cakap kat dia budak tue budak terengganu...Sultan Mizan Tue punya anak Buah..
kena halau kang nanti kita dari Malaysia.."Sejuk CKit Hatinya"...

habes jak main Bola..syarif pergi lagi jumpa ngan budak2 tawau yang mau bergaduh semalam ngan "Buddy"..tue tunjukkan kekuatan Bradzs lah konon tue..
tapi aku tak ikut..aku berehat kat umah jak..sambil baca buku..
buku Sistem KewanGan Islam..
mcma dah lama plak tinggalkan Buku..takut Lupa jak..so refresH balik la..

Alhamdulillah..ok lah..masih boleh ingat ar..

Burink nyer Ari Nei...

Thankzs ya yang Sudi masuk kat Blok aku yang Sandik nei..
kalo nak bagi komen bagi jak kat Chat tue..bukan kedekut..ndak tau cam mana nak bagi komen kat bawah tue..bab yang nei guna HTML..penat tue..

Love,PeaCe & ResPect..

Sunday, February 15, 2009

HaRi PaNaS..

Sunday, February 15, 2009
Hari Ini..16/12/2009
panas worrr..mati karan tadei atau mati API..
awal lagi saya bangun jam 8 jak bangun udah..wkakwak.."awal Konon"

-------------------------------------------------------------
kita mulakan ceta ..
masa mati karan tue..saya da kawan namanya Undui..dia asik Nyanyi jaK..nama Lagunya Anak BambongaN..dari start jam 1.00 dia nyanyi sampai jam 1.45 lagu yang sama jak..punya lah Lucu..dah lah lagunya pusing2 jak..

Contohnya..

macik2 clenaner..
tolonglah kami di sini..
tolong kipaskan kami kepanasan....

kasut2 bertaburan..
kami tidak pandai susun kasut..
macik clenaner tolong susunkan...

o0o0o0o0..
anak bamBonGan...2x..

like that lah lagu dia..banyak gie ar..

contohnya..

lebey baek rokok sebatang
daripada awek sekilang..
awek kilang banyak Kutunya..

wkawkakwkakwa..Undui2..

-----------------------------------------------------------------------
nasep baek lah dia ada..ndak juak kami keburingan..
ketawa jak kami berabis tadei..ada kah patut...tak patut2..

so nei jak lah nak kongsi..best Gilak..

Love,Peace & respecT

Saturday, February 14, 2009

HarI KuarGA PraBliSa

Saturday, February 14, 2009

Masa Kat KinaBalu Park


XPDC to Kundasang..


Hari Keluarga TriP..

nei gambar masa pogram hari Kuarga PraBLisa Hari Tue..
banyak lah yang kami wat dalam aktiviti nei...
jalan2,g poring,Kinabalu Park and Others..

masa nei lah..First kami bertiga bersama2...
MaliK,AmriL adan AncOi..
masa nei c 5 Tahun Tue kami kasi tinggal..blaK udah Kami sama Dia..

I love My Frenzs..
Thankzs To Bons And Family For Support Me..
To All Prablisa Crew..
KawaN Kapal SelaMaNya..

Love,Peace and Respect

My SaD StoriE

salam..kengkawan...
hari ini penat sangat2..dah lah semalam melayan DraGon Ball..pastue tengok plak Drama JapaneSe..from MY SOJU.COM..penat gak ar..

tapi hari nei best sangat2..bab saya dapat kuar makan ngan C teda Perasaan Lagie..dia mau juga lah kuar ngan saya lagie..tapi kitaorang makan Lunch jam 2 petang udah...

.....................................................................................................................................................
tepat jam 1.45 saya mandi lagie..yelar nak kuar date kan katakan...habis saya nengok drama Japanese tue "My LiTTle Chef" saya terus mandi ,pakai baju,pakai Minyak wanGi Juak Tue..enTah Kenapa..??pelik plak rsanya..

tepat Jam 2 saya udah tunggu kat KedaI Makan..Tapi diA tak datang lagoi pun..pastue saya mSg ler..dia kat mana..dia cakap makan dulu lar...tapi takper ar saya "hati saya cakap" mayber dia ada kerja kot..saya tunggu ar sampai Jam 2.25 dia baru sampai...

sampai jer..ada lah juak kawan saya kat kedai makan tue...jadinya saya malu lah plak terus pi jumpa dia...sebab:
1.saya takut dia malu lunch ngan dia..
2. saya malu Lunch ngan dia..

bodohkan..dah lah dah wat temujanji pastue malu lah plak nak makan sama2..pastue kita owang borak lah sama2..then saya nampak dia memang lawa lah masa tue,..dengan baju warna Pink,sElipar PutiH tue (Menyerlah) tudung entah warna apa (Bodo Warna Bha)....

abes tue saya ajak dia makan ler..dia cakap g dulu ar..apalagi say pergi lah beli makanan dulu..
abes jak beli saya terus duduk ditempat laen plak..so saya makankat tempat laen..dia makan kat tempat laen..PELIK...

ntah lah lah...kalo ngan dia kenapa saya haarus malu nak sama2..tapi kalo dalam Alam Maya plak..kita ok jak..perasaan malu tetap ada ngan dia..kalo ngan budak lane..saya nei jenis Hua2 bha nei..
..............................................................................................................................

so kesimpulanya..
kita dah 2 kali kluar lunch tapi dua2 pun hampeh..takder yang perfect dan dapat makan sama2..
mayber kita takder jodoh kot..Just a Friend jak Lah tue kan..

HamPeh....

------------------------------------------------------------------------------
Love,PeAce and ResPect..

Thursday, February 12, 2009

Forum Yang Best Plak..

Thursday, February 12, 2009
salam..
hari ini kan..aku masuk2 dan cuba tuk baca2 apa yang ada kat dalam tenet nei..
so hari nie aku masuk kedalam satu forum nampak macma best jer..dowang pertikaikan seperti

1. Apa kah itu Pekida.?
2. Hutang Malysia Dengan China?
3. Budaya malaysia Vs Budaya Indonesia..

banyak lagi lah..memang best lah juga baca..ada masa pi lah baca2 kat sana ya,..
http://www.topix.com/forum/world/malaysia

nei salah satu topik dia..
NAK TUKAR NAMA MELAYU DAN MALAYSIA...

......................................................................................................................................

Aku disini ingin mencadangkan agar nama bangsa MELAYU ini juga turut ditukar. Kenapa? sebab Melayu membawa maksud letih, lesu, tidak bermaya, tiada harapan untuk hidup dan melayuuu laaa terus. Nama memainkan peranan untuk melambangkan keperibadian. ni kalau dah MELAYU namanya...agak-agak keperibadian yang macamana boleh dibayangkan? So, cadangan aku tukarlah kepada nama-nama yang hebat seperti MEGAH, MENYEGAR, MANTAP dan apa saja yang baik.
Bila disebut nama bangsa pun..kita terasa aura hebatnya pada nama itu.

Satu lagi cadangan aku, tukarkan juga nama negara MALAYSIA ni. Perlu diingat nama "MALAY" itu dalam bahasa Cina bermaksud MELAYU dan "SIA" itu bermaksud MATI LA. So MALAYSIA membawa erti MELAYU MATILA !!!
apakah nama negara sebegini yang kita banggakan yang sebenarnya mahukan tuan tanahnya itu mati dan akhirnya menjadi milik orang lain

Fikir-fikirkanlah...demi anak cucu akan datang. Mungkin dah tiba masanya kita membuat penjenamaan semula Nama Bangsa dan nama Negara kita yang tercinta ini. Ingat..ini hanya satu cadangan sahaja. Fikir dan komenlah secara rasional dan menulislah dengan tenang agar ada kebenaran yang kita jumpa disebalik cadangan ini.



Tuesday, February 10, 2009

Dulu,Kini DaN SeLaMaNyA

Tuesday, February 10, 2009
salam...
hai kengkawan..apa khabar thankzs kepada sesipa yang masih sudi lagi membca blok saya kepada New Visitors,Cha dan sebagainya...hari nei saya bangun awal walaupun semalam saya tido lewat...Sebenarnya semalam tanggal 10/02/2009 adalah HArijadi bekas Ex-GF saya.....

semalam saya tak wish pun Hepi Birthday ngan dia..
entahlah mengapa saya rasa saya masih lagi marah kot ngan dia walupun hakikatnya saya dah maafkan dia...
semalam ada adalah berapa times dia call saya tapi saya tak pernah angkat dan malam tue dalm jam 11.45 dia call pastue saya angkat ar...ntah saya rasa dia mcam wat dono jak dan rasa dia tak bersalah lansung...Geram dan sakit hati ar..walaupun hakikatnya saya masih lagi cakap saya dah ada couple tapi masih lagi sakit dan geram...

kekadang saya masih tak tahu mengapa saya harus geram ngan dia...??
dia call mak bapak saya lagi...dan wat seolah2 teda apa yang berlaku....kadng2 geram juak dia masih wat cam tue...kenapa masih nak ganggu parents saya dan wat parents saya menaruh harapan kembali...

.........................................................................................................................
"erk lupa Plak"
okey saya cerita bekas GF saya dulu K..."
kami dah bercinta Hampir 5 tahun lamanya...lama juak lah...pastue dalam percintaan kami memang banyak juga lah kenangan yang dikongsikan bersama..entah camana nak buang semuanya..masa kami bercinta saya rasa fair juga lah bab kadang2 saya ada juga kaco pompuan laen ..dia pun sama gak..cuma paham2 jak ar..
"mungkin BodoH saya kot terllau percaya yang dia takkan tinggalkan saya ..hehhehe..
saya terlalu percayakan dia walaupun hakikatnya saya selalu juga marah lah sbb dia selalu call saya walaupun saya dalam keadaan sibuk...kadang2 kalo dia call saya,saya akan rasa marah jak..tapi pas dia call saya macam mau cakap menda yang baek2 plak...so memang tak Paham lah..dan kamu memang takkan paham lah...
...........................................................................................................................................

dipendekkan cerita...
pastue masa raya tue kami putus juga akhirnya..sebabnya ada owang ketiga yang sya rasa memang baek,encem juga lah...stabil dari segi Ekonomi..dia dah bertemu jodoh yang sebenarnya..saya kenal juga ngan laki tue..tapi tak tau ar..manusia memang camtue kot...saya pun camtue juga..mungkin ini balsan dari perbuatan saya yang lalu ker..ok gak Allah tunjukkan kepada saya ketika sya masih lagi di Dunia ini....so dia pun bercinta udah lah ngan lelaki tue sampai skunk............

...........................................................................................................................


ok masuk balik ceta tadei...
saya tak tau apa sebenarnya dia mahu dan apa sebenarnya dia mahu...saya memang tak mampu tuk membahagiakan dia saya manusia yang banyak kekurangan dan kelemahan..apa yang saya ada cumalah berbekalkan semangat dan keyakinan jak...

saya cuba tuk melupakannya...tapi pagie nei saya bangun jak..dah sakit hati..nyah kenapa...!!
pastue siap mimipi lagi yang c New Visitors tue adalah Dia..wakwkawka..

malam tue juga saya msg ngan c Teda perasaan...dan kami putuskan tuk bersahabat jak..
tapi pleik juga sahabat yang tak boleh kuar bersama...
rasa2 bolehkan Wanita dan Lelaki bersahaba baek...??
terlalu baek..??


BolehKAh......??

"Hepi Birthday to Bekas GF saya lah...mudah2an dia di panjangkan umur dan di murahkan rezkie....amin"


LovE,PeAce & ResPect.....

Monday, February 9, 2009

PerSAaN Ku Lagie..

Monday, February 9, 2009
salam....
sambung balik ceta ngan teda perasaan..dia nei memang teda perasaan lansung...
tapi yang bestnya ada masa kes hari tue..aku udah ngajak dia nei hari2 nak kuar makan..tak pernah dia nak kuar makan..Penat udah ajak dia makan..dia jak yang kenyang aku jak yang kelaparan...

hari Tue dia dah mau dah kuar makan ngan aku...Punyalah gembira.."mcam dia Hilang Ingatan plak" huhuh. first time tue nak kuar makan ngan aku..sapa yang tak gumbira...so nak ceta lah nei..

so hari tue dah janji ar nak kuar lunch lah nei..dah jam 10.45..kami msg lagie..huhuh..rancak nei nak msg..bab jam 12.30 nak kuar lunch..dalam msg tue siap tanya??

1..nak pakai baju apa..???
2..ko pakai tudung apa..??
3..nak makan apa..??
4..macm2 lah..!!

mcam nak gi dinner kat hotel jak..padahal lunch d CFC jak..lucu plak..!!wkawkakwak...

then pastue..dia ada msg ngan saya...
"Kalo tak jadi Lunch hari ini boleh tak..????

so apa lagi..aku cakap tue Hak awak..Hehehehe..

pastue aku tido2 lah dn layan tenet..sampai jam 12.50..berbunyi plak HP aku..Msg masuk tue..
nengok2 jer msg c "Teda Perasaan"..
"Ko kat mana ,dah turun ker....???"

adeiii.ngatkan dah tak jadi..upanya jadi..sbb saya salah tafsir ngan Msgnya..

So kesimpulannya memang takder Jodoh Ar..Hari tue memang ugi ar..tue jer masa dia nak kuar ngan aku..pastue memang sakit juak lah...upanya tak jadi juga........

Dia memang teda perasaan lah..susah lah..tapi ndak pha lah...best gak main dalam permainan nei..dia memang susah ar...teda perasaannnnnn.....

nanti sambung lagi k...

------Love,PeaCe & rest-----

PeRfOmaNce By StudenT He23

video

Nei adalah perFormanCe Kita masa harti Keluarga HE23....

pelik gak ar..bab kita kan budak2 Baek.."Dowang Jer"

masa nei kita tak tau nak wat apa lagie..bab masa yang ada pun tuk berbincang nak wat apa dah tak ssempat..so kita wat lah Games nie..namanya...

GORILAZS.....

I have a frienD Gorila...

GoriLA frenzs is Coming...

Gorila My Fren Is "Ancoi"

This is our DancIng...

masa nei lah kita suma hampir kena Banned bab tak melambangkan "Islamic"

tapi takper ar..kita dah wat yang terbaek tuk mencipta satu kenangan yang terbaek tuk di kongsi bersama...AlhamduliLLah..kenangan tue masih kekal sehingga skunk..

KawAn KaPaL SeLamanYa

-----Love,PeaCe & ResPeCt----

AlKisaH SeBuaH CeRiTa..

salam...
hai kengkawan..hari nei nak ceta pasal kehidupan Ancoi pas putus Cinta..wkawkakwka
seram gak ngan ceta nei..hehehehe..apa leh wat..masa dulu2 saya nei "acTinG Ckit"..
so awek saya lari ar..."YaKiN jak Ar...

Hari Nei kehiduPan saya dah kembali mcam dulu..takder lagi frust ler ngan yang lama..
skunk macm nak cari baru plak..so nak ceta yang baru kah nei..???

.....wkakwkawkakwkawkakwkakwkakwakwkakakwkakwa....

sambung ceta k..Budak yang saya Minat nei dah lama dah..dah masuk 3 tahun pun saya minat kat dier..ala minat besa jak..mcma korang juak,saya pun sama juak lah...ada hati dan perasaaannnn....
tapi masa couple dulu takder plak nak pi USha dia ..Ckit2 jak..
tapi budak nei pelik ckit..ndak lah..Gila Kalik..ada juga lah..
ada mcam *%$#@.....

ntah tak paham juga ngan budak nei..tapi best kalo msg gan dier..sebab dia jenis yang cakap lepas jer..mcma takder perasaaan lah..tapi takper ar..saya suka macma tue..bab saya pun takut juga kalo dia cakap OK..ntah pastue mesti tak mcam skunk nei..
skunk nei boleh cakap sebarangan jer..dia tak marah sebab bukannya ada apa2 pun..
tapi takut juga pas dah bercinta suma tue berubah..so tak mau lah juga jadi cam tue..so kira okey lah kami skunk nei..kawaN Kapal Juak Lah..

satu menda yang dia Ubah aku nei..cara hidup tau..Bab budak nei mcam "Keluang Girl"..
so kalo nak msg ngan dia kenalah tunggu jam 12 t/malam..
so skunk nei saya memang dah tak tido jam 8 malam lagii..skunk nei mesti tido dalam jam 6 pagi cam tue..kira dah terbalik ar..apa leh wat..budak tue cuma Hidup masa t/malam jak..

panjang plak story saya nei..kalo yang tau tue wat2 tak tau k..
sebab saya suka keadaan cam nei..tak lah memeningkan kepala macm yang dulu2 tue..skunk saya rasa cam Bebas jak..takder lagi di belenggu apa2..walaupun hakikatnya...

SAKIT Bha Tue..
Tapi Yakin jak ar..
mayber suatu masa dan ketika apa yang kita hajati akan terlaksana juga..
harap2 lah..

nanti kita sambung lagie K..ceta nei..

-----love ,Peace & Respect----

Sunday, February 8, 2009

GamBar Kakak Aku..!!

Sunday, February 8, 2009

Gambar Kuarga kakaK Aku...
Kakak AKu namanya Lis Binti Jimmy
Abang Ipar aku namanya Abang Wan..."lupa nama Betul"
Anak Buah Aku namanya Nur anisratul Hidayah....
akak aku nei garang ckit..kalo g umah dia mesti kemas jak tak boleh nak sepah2..tapi kalo ngan aku dia okey jer..dia tak straight lansung..kalo aku ada masalah cinta dia jer ar yang owang pertama tau..contohnya masa tue aku cakap aku nat Tunang...dialah yang gtau ngan mak aku..hehehehe..aku mana berani..wkawkakwka..baek nei kakak ku....yang bikin panasnya..
anak buah aku nei..asal jer aku nak amik dia tak mau..nangis jer..nangis jer..upanya dia takut ngan owang HITAM..ciann nya aku..anak buah sendiri pun takut ngan pakcik dier...
laen ari aku ceta pasal adik2 aku lagi ya..
Miss dowang A lot..
----LovE,Peace & ResPect-----




Thursday, February 5, 2009

HaRi Penat Kue...

Thursday, February 5, 2009
salam.......
nak cerita jak ar..ari nei aku tak wat apa2 pun..tido jer..mcam penat jer seluruh badan..
tiba-tiba cam indu jer ngan kuarga..
ngat plak ngan adik aku yang sowang tue...


Gambar Adik kue..


comelnyer adik aku nei..wkakwakwa..cam nak cubit jer..
masa keciik2 nei gambar dia..mcam tak caya jer nei adik aku..wkakwka...
skunk dah besar,umur dah 3 tahunn..tapi best..
Bab dia pandai 2 bahasa..kalo cakap ngan nenek aku..dia cakap bahaasa 'BAJAU"
kalo ngan parents aku cakap Bahasa Melayu..memang hebat ar..

dia selalu cakap..
"ops..alamak terlebey sudah"
afundi Nila.....

awkakwakwka..lucu tue..

nanti apa2 hal aku ceta lagi k..


-----LOve,PeacE & ReSPecT----

Tuesday, February 3, 2009

BrADzs 20o9...

Tuesday, February 3, 2009

Best GileR..


BraDzs 2009..

Nei jak ar BraDzs yang ada wat masa skunkk..hehehe..
yang lean tue dah berjaya punn...
kitaorang berkumpul nei masa gerhana matahari dulu tue..
ngatkan nak tengok kat pohon Batu..
tak nampak ar juga bab masa tue awan TeBal..


TaG FroM Cha-93

Penat tau mau wat taG neii..Ndak juak ku Paham..apalah nei konon..tapi wat jak lah...hehhe..nei first time kita wat..nasip baek ndak juak panjang Tag nya..kalo ndak..patah Juak Lah mau wat...
lean kali jangan lagi kamu bagi Tag ngan aku ya..

Nei Lah Tag Nya..

wanita idaman...??

-tinggi dan pendek
-comel dan cuet
-rambut pendek,panjang dan bertudung..
-berdress Up or Islamic..
-mana2 lah kalo dah jodoH..

Attitude..???

-baik hati
-penyayang
-Manja
-BerIlmU hitam,pUtih dan sebagaiNya
-Mana2 jak lah Janji Baek..

YanG Ndak Di Minat Plak..

-menipu Aku
-My Parents Ndak suKa
-tue jer lah Kot..Janji My pareNts Ok..

PerasAan KetiKa Kuar NgaN diA...??

-berdebar-DeBar..
-GumBira..
-SenanG Hati..
-TakUt..
-Ndak TenanG lah..
-macam C anu ...Plak..???

BaraNg YanG Mau Di Bagi HadiaH saMa Dia..??

-Rumah
-Kereta
-Anak.."wkawkka"
-Hati..
-mana2 lah dia suka..


-----Peace,LoVe & RespeCt-----



Monday, February 2, 2009

BirtHday C Iza...

Monday, February 2, 2009



Kemarin petang Hari jadi i IZA ada adik angkat gueh Tahun 2 SSIL..penat gak lah..tapi best tapi kami makan2 kat PohoN Batu..pastue kami main2 motor Gtue..wakwkakaw

yang bestnya c Bandit baru nak belajar nek Motor..apa lagi terbang ar..nasip baek tak putus Kaki..wkakwak...C jali pun apa lagi terbang ar kat belakang...kami balik dalam jam 6 juak lah...best lah juak..so sapa2 yang birthday lagi ajak lah kami ya..



Gambar Tahun Lalu....2008


pasnei ari jadi adiK Ku lagi yang COmel..SaudarI Pamela Abd Harip Tanggal 5/02/2009

Ciannya aku teda udah gambar c Pem.nei gambar dia masa tahun Lepas nei..indu plak nak sambut Birthday dia..sayang Adik ku ya..Semoga Diberkati ALLAH,Mendapat rezeki yang berlipat ganda,semoga Cepat Kawen boleh aku wat performance kat kawen Ko..wkawkaw..

-----pEaCe,LoVe & ResPect-----

The GraPeViNe Band...

The GRapeVine.....


Nei adalah lambang bagi layout Band yang dulu pernah kami bersama iaitu GrapeVine..lawa tak..
walaupun kami tak lah sehebat dan sePower band2 Indie yang ada di Malaysia Ini namun kami tetap berusaha tuk menjadi sebuah Band yang mampu Bersaing..."wkwkwkkw"----

Band ini dulunya dianggotai oleh saudara Sapik,Manang,Lebo dan Saya sendiri..pastue kami ndak tau pi mana udah...just nak cerita2 kisah lama lah..ciann bha kami nei..kami biasanya wat performance kalo di jemput jak..besalah BAnd Campus Lah katakan..

walauapapun....Gud Luck kepada member2 Gua especially Bradzs Crew kerana banyak membantu dan sama2 Jamming dengan Lagu "Blues Lama" wokey juak tue..kami layan jak..

cam abis Plak Udah..Nanti sambung Lagi K...

-----PeaCe,LoVe & Respect----

Sunday, February 1, 2009

KeHiDupan Bradzs

Sunday, February 1, 2009
salam kengkawan...
nak cerita lah nei..cam mana kehidupan bradzs masa dalam campus..first nak gtau apa maksud BraDzs " Kawan @ Abang"...so that means all the Bradzs crews adalah bagaikan sahabat atau lebih daripada itu bagaikan pasangan adik beradik..wakwkakwa..cam betul..

tue ar..Bradzs mempunyai banyak kenangan yang tersendiri walaupun pada awalnya kehidupan kita masa kat kampus penuh dengan tragis nya..bahkan kami di LABEL sebagai "samseNg kamPus" atau sebegainya lah..Namun atas dasaR kami Ingin MemperbetUlkan Owang Punya ThinkinG kami berusaha sehingga Menjadi Bradzs Yang boleh owanG dekaTi..----cian juga kan kami nei....

BraDzs nei pelbagai Kaum tau..ada yang Bajau,Bugis,Melayu,Suluk..macam2 lah...boleh dikatakan ndak juak pilih bangsa dan Negeri bha..contonya kwan kami dari seberang..mana tau ada yang cakap bradzs tuk budak2 SabaH jak Kan..contohnya Nizam(KL),Abu dan Alin (MelaKa) Sya (PP),Umai(Selangor) dan Banyak lagi lah...

kalo nak lebey tau pasal bradzs Campus Life ......korang masuk jer link kat cnei..
Bradzs Campus Life

So Thanzks For student UMSKAL yang telah banyak memberi sokongan kepada BraDZs Crew terutamanya kepada Pengetua Kolej Kediaman AlpHa 'Tak nya sebut nama yer"

kepada penyelaras BradZs Crew 'Encik ShamsuL Bahari" yang banyak memberi ruang dan tunjuk ajar kepada kami..walaupun kami bermula daripada 'ZeRo"......

Thankzs To All..


"--PeAcE,LovE anD ResPect--"



BaJU BraDzS CreW


DesiGn Baju Bradzs


Hai Kengkawan ...nei adalah design yang ke-3 tuk baju bradsz..jadi sapa yang berminat boleh menghubungi saudara Mohd Sharif (013-5448575) @ Ahmad Bin JimmY (013-5449614)


BeHiNd
Front
--Peace,LoVe anD ResPect---
 
Design by Pocket
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates